Verdensmål i emcon.

Vi vil i emcon gerne blive klogere på, hvordan FN’s verdensmål kan understøtte en værdiskabende og bæredygtig udvikling.


Derfor havde vi inviteret Mogens Lykketoft, tidligere formand for FN’s generalforsamling og Mia Manghezi,, Pension Danmark, til at stille skarpt på verdensmålene i forhold til den danske byggebranche.


Sammen med en række af vores kunder fik vi en meget inspirerende og vedkommende eftermiddag, hvor de to oplægsholdere på en engageret måde både gav inspiration til at arbejde med Verdensmålene og fik formidlet nødvendigheden af at sætte handling på, hvis vi skal bremse den negative påvirkning vores livsform har på kloden.

Panda dyret

Pandaer i ZOO

Nu åbner Pandahuset med tilhørende Verdensplads.

Efter en fantastisk proces er byggeri og anlæg blevet færdig og resultatet er overvældende.

Emcon har medvirket som Bygherrerådgiver for ZOO – og vi ønsker stort tillykke med åbningen.

 

For yderligere om projektet henvises til www.zoo.dk og til www.big.dk

1. spadestik på Artillerihuset

Onsdag den 6. marts 2019 blev første spadestik til Artillerihuset på Rued Langgårdsvej 3 taget af fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen og Københavns overborgmester Frank Jensen.

 

Artillerihuset kommer til at indeholde 125 1-rums ungdomsboliger på ca. 39 m2 og 6 2-rums familieboliger på ca. 53 m2.

 

Artillerihuset opføres af totalentreprenør Dyrlund Sørensen A/S som har Mangor & Nagel med som arkitekt og Oluf Jørgensen A/S som ingeniører

Emcon er bygherrerådgiver for fsb fra start til slut.

Emcon hjælper HOFOR med at bygge tre nye vandværker med blødt vand.

Emcon udgør sammen med ØLLGAARD og Rørbæk & Møller projekteringsledelsen på opgaven at bygge tre nye vandværker med blødt vand for HOFOR.

De projekterende er COWI/PLH og Niras-Krüger medens SWECO forestår byggeledelsen. De tre anlæg, ved Søndersø, Thorsbro og Lejre (Gevninge), er en del af HOFORs store projekt om gradvist at levere blødere vand til alle kommuner. De tre anlæg vil, når de står færdige, levere blødt vand til omtrent halvdelen af HOFORs ca. 1 mio. forbrugere.

Søren Wolsing er ny i Emcon

Det er med stor fornøjelse, at vi kan byde Søren velkommen som bygherrerådgiver i emcon.

Søren kommer fra en stilling som ansvarlig for Ejendomme og Facility Management i Haldor Topsøe og vil med sin baggrund som både bygherre og driftsherre tilføre emcon kompetencer inden for projektledelse, proces- og projektudvikling.

Foto ved Børthy Schriver Lundemann

Emcon i ZOO

Emcon arbejder tæt sammen med ZOO om realiseringen af Pandahuset og Verdenspladsen, der skal stå klar til indflytning af 2 meget betydningsfulde gæster fra Kina i foråret.
I den forbindelsen har vi gennem et sponsorat valgt at støtte ZOOs arbejde med at bevare dyrearter og naturområder.

Emcon er bygherrerådgiver på Bornholms nye museumscenter

Bornholms Kunstmuseum og Bornholms Museum skal skabe et nyt museumscenter ved Bornholms Kunstmuseum ved Helligdomsklipperne ved Rø. Dette skal ske ved en udvidelse af det eksisterende kunstmuseum med nyt byggeri til Bornholms Museum og en udvidelse til kunstmuseet. Emcon har netop indgået aftale med Bornholms Museumsfond, som er bygherre på opgaven, om bygherrerådgivning i forbindelse med den kommende projektering og udførelse af det nye museumscenter.

Emcon er nu på Linkedin

Se emcon på Linkedin her 

Emcon fint repræsenteret i case-samling om arkitektonisk merværdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: DSV-Domicilet

Danske Arkitektvirksomheder har gennem længere tid indsamlet cases, hvor der ikke er nogen tvivl om, at arkitekturen har skabt et økonomisk løft, har haft en afgørende social betydning eller har taget hånd om miljømæssige problemer på overbevisende og effektiv vis.


emcon har været bygherrerådgiver på flere af projekterne, bl.a. DSV Domicilet, SEB Domicilet, FN Byen og Marthagården.

 

Hele case-samlingen kan ses på DANSKE ARKs hjemmeside her


I slutningen af november udgiver DANSKE ARK en publikation med gennemgang af metoder til dokumentation af arkitekters værdiskabelse, se nyheden fra DANSKE ARK her

Rikke Enderlein til Emcon

Efter 11 år i By & Havn har jurist Rikke Enderlein ønsket, at komme tættere på projekter og processer ifm. udviklingen og gennemførelsen af byggeri – og det er med stor fornøjelse, at vi kan byde Rikke velkommen som bygherrerådgiver i emcon pr. 1. oktober 2018. Ud over sin juridiske baggrund, så tilfører Rikke yderligere proces- og projektledelses-erfaring indenfor organisatorisk og procesmæssigt komplekse projekter.

Rejsegilde i ZOO

Tirsdag d. 25. september 2018 holdes rejsegilde på det spektakulære Panda-huset i ZOO. Et helt igennem spændende og interessant projekt tegnet af BIG tager form som Yin og Yang midt i haven – og tæt på det nye Elefanthus. (Billedet leveret af Byggeledelsen, Børthy Schriver Lundemann). Se mere om projektet på https://www.zoo.dk/da/panda/

Emcon er bygherrerådgiver på nyt campusbyggeri i Slagelse

I januar 2021 rykker Professionshøjskolen Absalon 2.000 studerende og 250 medarbejdere sammen i et nyt stationsnært campusbyggeri i Slagelse på 12.700 kvm.

Emcon har været bygherrerådgiver for Absalon og C.C. Contractor har vundet totalentreprisen med følgende underrådgivere:

Arkitekt: Cubo Arkitekter

Arkitekt: Rønnow Arkitekter

Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab

Ingeniør: AF Buildings Denmark

 

Campusbyggeriet skal huse pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiver- samt ernærings- og sundhedsuddannelserne sammen med direktion og fællesfunktioner.

 

Byggeriet bliver 150 meter langt i flere niveauer og med en række spændende forskydninger, der skaber et unikt og levende udtryk i byen. Bygningen får et lyst og åbent udtryk i sin indretning, og udendørs vil man møde grønne områder og terrasser i niveauer. Parkeringsarealerne samles under jorden i den vestlige ende af huset.

Nynne Lundt er ny i emcon

Det er med stor fornøjelse, at vi kan byde Nynne velkommen i emcon a/s pr. 1. september 2018.

Nynne er uddannet arkitekt og kommer senest fra en stilling som bygherrerådgiver/projektleder i Hillerød Kommune. Hun vil bl.a. bidrage med solid indsigt i de indledende faser i byggeriet samt i kommunernes håndtering af egne byggesager.

Thomas Tjørnehøj Oversø ny i emcon

Det er med stor fornøjelse, at vi kan byde Thomas velkommen i emcon a/s pr. 1. august 2018.

Efter en årrække som bygherre i Post Nord og ATP har Thomas takket ja til muligheden for at blive bygherrerådgiver. Thomas tilfører emcon yderligere viden om processerne i udviklingsprojekter, omkring Facility Management samt den digitale udvikling i byggeriet.

Picnic i J. C. Jacobsens Have

Søndag d. 10. Juni holdt emcon med familier picnic på græsset i J. C. Jacobsens Have. Dagen startede med en tur i Carlsbergbyen, hvor emcon efterhånden har bidraget til en del projekter. Derefter en rundtur i haven med fortællinger om det omfattende renoveringsprojekt, emcon har bistået Carlsbergfondet med.

FØR - UNDER – EFTER

Fredag d. 8. juni 2018 var der første spadestik for PFA kollegiet i Odense. Spadestikket blev taget af PFAs direktør Michael Bruhn, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel samt udviklingsdirektør Rasmus Holbech fra Casa.

 

Kollegiet i Odense er det første af fire kollegier som PFA har taget initiativ til at bygge i anledning af 100-års jubilæet i 2017. De øvrige tre kollegier vil blive opført i de tre andre største studiebyer Aalborg, Aarhus og København.


Kollegiet i Odense på godt 12.500 m2 vil have plads til ca. 300 studerende. Kollegiet kommer til at ligge centralt i Toldbodgade midt i City Campus-området ved havnen i Odense og ventes klar til indflytning i begyndelsen af 2020. Emcon er bygherrerådgiver for PFA fra aftaleindgåelser til byggeriet står færdigt.

Boligselskabet fsb har med emcon som bygherrerådgiver fundet entreprenør til nybyggeri af 131 almene boliger tæt ved DR Byen på Amager.

Boligselskabet har valgt Dyrlund Sørensen A/S som totalentreprenør på de nye ungdoms- og familieboliger som har Mangor & Nagel og Oluf Jørgensen A/S med som rådgivere. Projektet er blevet til i samarbejde med By & Havn, Tetris, NREP og med støtte fra Københavns Kommune,

 

Der skal opføres i alt 125 ungdomsboliger og seks familieboliger i et otte etagers højt byggeri. Hver etage har gennemsnitlig 13 boliger, der deles om et fælleskøkken.

 

På husets ottende sal indrettes en tagterrasse med udsigt over København. De 125 ungdomsboliger får et bruttoareal på 37 m2, mens de seks to-rums familieboliger bliver på 54 m2.

 

På den ene side af bygningen, væk fra Amagerfælledvej, ligger boligerne. På den modsatte side fungerer den brede gang som opholdsrum. Her sørger et stort glasparti for masser af dagslys. Små depotrum til hver bolig opdeler gangen i mindre nicher, som de unge kan bruge til studierum eller ophold.

 

Det forventes, at de nye beboere kan flytte ind i 2020,

Lene Schaumburg ny i emcon.

Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi kan byde Lene velkommen i emcon a/s pr. 1. april 2018..

Efter 10 gode år som selvstændig ZARK har Lene valgt muligheden for at arbejde med strategisk bygherrerådgivning i emcon. Lene tilfører emcon solid erfaring med byudvikling og kompetencer indenfor håndtering af komplekse byggesager og organisationer.

Carlsbergfondet har i marts 2018 skrevet kontrakt med anlægsgartnerfirmaet Grøn Vækst A/S angående drift og vedligehold af J.C. Jacobsens Have i Carlsbergbyen.

Udbuddet omfatter også pleje af området omkring Carlsberg Akademi (Æresboligen).

 

Den fine have blev anlagt af Brygger Jacobsen for ca. 160 år siden. Haven blev totalrenoveret i 2016-17.
Renoveringsprojekt og plejeplan for haven er lavet af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue.


Emcon var bygherrerådgiver og byggeleder for Carlsbergfondet under renoveringen og har senest varetaget udbud for havens drift og vedligehold.


Nu glæder vi os til forårets komme, mange besøgere og havens fortsatte udvikling

Genbrug af gammel beton er et kendt indsatsområde under den cirkulære økonomi, som Emcon også arbejder med – primært på konkrete sager. Nulspildsprojektet drejer sig om genbrug af spildproduktion inde på fabrikkerne til ny beton – derfor navnet Nulspildsprojektet.

Dansk Beton (under Dansk Byggeri) gennemfører et brancheprojekt, der skal give bedre mulighed for at genbruge spildbeton fra egen produktion. Det drejer sig om spildbeton fra produktion af huldæk, belægningssten og fliser - samt fabriksbeton. Projektet gennemføres af Teknologisk Institut og Emcon.

 

Emcon er formelt set underrådgiver for Teknologisk Institut. Emcon skal primært arbejde med knuseteknologier, projektstyring og udarbejdelse af en vejledning til branchen.

Emcon A/S
Gammel Lundtoftevej 1C, 2800 Kgs. Lyngby
Tel. +45 3997 0000 · emcon@emcon.dk 
CVR: 1528 0778

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.