Julekort 2014

Titel: Abendland, 2001 Serigrafi 100 x 70 cm
Kunstner. Morten Schelde (f. 1972)

Morten Schelde (f. 1972) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001 Aktuel på Kunstforeningen Gl. Strand, København– Red Noise Meditation 27. september 2014 – 18. januar 2015. Morten Schelde har udstillet ved utallige lejligheder i Danmark og i udlandet og har malet en stor vægudsmykning i Kronprinsparrets bolig på Amalienborg. I 2006 deltog Morten Schelde som kunstner i tværvidenskabelige ekspedition, Galathea 3, som sejlede fra Nuuk i Grønland til Cape Town i Sydafrika. Repræsenteret af Galleri Susanne Ottesen, Gothersgade 49, København www.mortenschelde.com

Et flyvende himmelskib i rødt – eller et hus, der spejler sig i vandet og derved bliver dobbelt? Hustage, gelændre, altaner og oplyste vinduer springer i øjnene som noget genkendeligt. Men vi bliver kastet ud i det uvisse, for det genkendelige forsvinder ind i en vægtløs flyvende klump af rødt, hængende i et rum af røde toner – for at slutte i en lys rosa kant nederst. Baggrundens fine nuancer antyder et landskab; tænk på guldalderens landskaber med græs og bakker i forgrunden og en himmel, der i nuancer af blå, grå og hvidt løfter landskabet – og blikket – ind i det uendelige. Her føles den lyse forgrund dog ikke særlig klippefast. Men det uendelige er på spil i de mange farvetoner i baggrunden. Det er som om, Morten Schelde peger på himmelrummet – med jorden der svæver i sin bane. Her hænger vi. Med vores huse, gelændre og lys i vinduerne.
Pia Thomsen kunsthistoriker, Dialog Kommunikation