Julekort 2008

Titel: Jeg vil være der på den helt nære måde, Tusch og blæk på papir, 2008
Kunstner: Maria Wandel (f. 1977)

Dansk Malerinde, bor og arbejder i København.
Uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi 1997-2005. Har blandt andet udstillet på Charlottenborgs Efterårsudstilling. Arbejder lige nu på flere kunstbøger og en udstilling i Finansministeriet. www.mariawandel.dk

Maria Wandel skildrer mennesker og følelser. Ofte med eksistentielle, humoristiske tekster i billedet.

Hans Otto Jørgensen, Rektor for forfatterskolen: ”I tegningerne er det identiteten der er på spil. Især i forhold til køn, erotik, ensomhed og forladthed. For Maria Wandel er en fortællende kunstner; der er en tydelig interesse for både poesien og det episke i hver enkelt tegning. Der er altid lige sket noget, eller noget vil ske. Hver enkelt scene rummer en betydning som rækker ud over sig selv. Der er bid i, hvad man kan kalde tonen i billedet, der bliver ikke lagt fingre imellem, og der er der hele tiden en medfortællende ømhed, der er hele tiden en forsonende humor ind over.”

Maria Wandel: ”Dette billede foregår i samspillet mellem teksten, et ønske om nærhed, og motivet af et landskab, uden mennesker. Er strøgene, den blå farve, stien i billedet mon det, som skal forestille at ’være der, på den nære måde’? Eller er det bare et landskab man står og kikker ud i mens man tænker på det. Der er forhåbentlig en sprække mellem teksten og billedet, eller flere sprækker, som beskueren kan være i. På den ene eller anden måde.