Julekort 2007

Titel: The Great Divide, 120 x 100 cm, 2007
Kunstner. Bent Holstein (f. 1942)

Bent Holstein er autodidakt, bor og arbejder i København

Han har siden 1967 haft talrige gruppe og særudstillinger i Danmark, Sverige, Island, Holland, Tyskland, Schweiz, Italien, Frankrig, USA og Kina.

Udsmykningsopgaver for bl.a. Gavle i Smallegade på Frederiksberg, Sampension, Carlsberg Bryggerierne, Nationalbanken.

Repræsenteret på bl.a. Ny Carlsberg Fonden, Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, National Gallery of Art, Wasington, USA, Museum of Modern Art, New York, USA, Canadian State Collection , Canada og The City of Paris Collection, Frankrig.

I mange år dyrkede Bent Holstein det æstetisk perfekte. Det naturalistiske, kontrollerede og afbalancerede. Men også med anede undertoner af det flydende og abstrakte. Med den ballast har han i de senere år bevæget sig over mod det abstrakte, sanselige og lyriske. Tydelig inspireret af hans store kærlighed til naturen. En stor Bent Holstein biografi, der udkom for et par år siden hedder meget rammende ”The point of no return”.

Mange billeder har udgangspunkt i oplevelser af naturen i Den Mesikanske Golf og Det Caribiske Hav: Tidevandets bevægelse. Himlens skift fra lakserød til sort, når stormen trækker op. En sejltur over de store stille vandflader og ind i mangroven. Eller stående en morgen i vand til knæene med en fiskestang. Røde og gule skyer. Silkegråt vand., der trækker sine linier af mudder omkring benene.