Julekort 2015

Titel: ‘Vindens morgen’ i serien ’Sang om forandringer’ (40×60 cm. Akryl på lærred og papir på træ. 2014).
Kunstner: Lars Physant

Lars Physant, født 1957 i København. Boet og arbejdet i Barcelona siden 1994. Lars Physants konceptuelle maleri har sine rødder i de danske guldaldermaleres naturalisme fra 1800-tallet. Gennem hele sin karriere har han eksperimenteret med en fusion af realisme og abstraktion, hvilket har udviklet sig til selve kernen af hans kunstneriske projekt: Introspektiv naturalisme og Samlet splittet virkelighed som det visuelle udtryk i maleriet. I 2015 malede Lars Physant et portræt af H.M. Dronning Margrethe II af Danmark for Nationalmuseet. Andre portrætter er H.K.H. Prinsesse Benedikte, Annie & Otto Detlefs, Ib Kunøe og Ole Schiøth. www.larsphysant.com

Lars Physant, 2015: Jeg tror på, at det dybt komplekse og det uoverskueligt komplicerede kan gå hånd i hånd med det befriende enkle og harmonisk minimale. Maurice Merleau-Ponty, (fransk filosof, 1908-61) har sagt: ’Det er den indre livgivende virksomhed… …som maleren er ude efter, når han taler om dybde, rum og farve.’ Jeg oplever selv denne livgivende virksomhed særligt stærkt, når jeg arbejder – enten fysisk malende eller aktivt betragtende med fokus på skift mellem
et værks enkeltdele og de små ’universer’, der samler sig til et ’multivers’. De 17 ’små malerier’ i Vindens morgen flyder sammen i ét samlet værk, men kan også opleves som selvstændige udsagn, der ofte har en særlig relation til de nærmeste. Maleriet er opstået ved at lægge maling i billedflade.