Kvæsthuspladsen

Emcon har som bygherrerådgiver for Kvæsthusselskabet A/S, været med hele vejen siden programmeringen startede i 2010 for det nye 12.500 m2 store byrum på Kvæsthuspladsen.

Parkeringsanlægget har spillet en central rolle for den samlede fornyelse af området, der også inkluderer Sankt Annæ Plads. Parkeringsanlægget strækker sig i tre etager under Kvæsthuspladsen og kan rumme op til 500 personbiler. Et forbindelsesrum, der strækker sig i hele parkeringsanlæggets længde i tre etagers højde, bidrager til, at anlægget bliver lyst, trygt og let at orientere sig i.

Realdania og Kulturministeriet/Det Kongelige Teater står bag Kvæsthusselskabet A/S, der har været bygherre på projektet, med Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S som arkitekt, COWI som ingeniør og NCC, Per Aarsleff, Norisol, Jakon, Wikotec-Kirkebjerg og Chris Coating som entreprenører.