Bispebjerg Hospital bygger nye rammer for uddannelse

Medarbejdere og studerende på Bispebjerg Hospital kan se frem til nye rammer for undervisning og forskning. Byggeriet af et nyt uddannelsescenter forventes at gå i gang i midten af 2021, og at stå færdig i slutningen af 2022. Uddannelsescentret kommer bl.a.  til at rumme undervisningslokaler, auditorium til 200 personer, fællesfunktioner og cykel- samt bilparkering.

Byggeriet er sendt i udbud i august 2020 med henblik på at finde den totalentreprenør der skal projektere og udføre byggeriet.

Det står klart, at centeret kommer til at spille sammen med sine omgivelser. Man vil have udsigt til hospitalets nyrenoverede haver og historiske bygninger. Fleksibilitet og klog anvendelse af kvadratmeter er et nøgleord for udformningen af de nye faciliteter. Multifunktionelle rum, lys og åbenhed skal sikre dette. Desuden fastholdes det nuværende antal parkeringspladser.

Social bæredygtighed spiller også en rolle i projektet. De nye rammer skal sikre tryghed, trivsel og livskvalitet for brugerne, fx gennem et godt indeklima, lavt energiforbrug, samt minimering af spild og anvendelse af langtidsholdbare materialer. Entreprenørerne skal allerede i deres tilbud demonstrere, hvordan man vil arbejde med fx klimapåvirkning og ressourceanvendelse i henhold til Transport- og Boligministeriets nye frivillige bæredygtighedsklasse.

Emcon er bygherrerådgivere for Region Hovedstaden, Center for Ejendomme.