Julekort 2020

OM KUNSTNEREN

John Kørner blev færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1998 og blev for alvor kendt da han i 2008 malede et billede for hver falden dansk soldat i Afghanistan. I 2010 skabte han efter Kronprinseparrets ønske et stort vægmaleri til udsmykningen af det nyrestaurerede Frederik VIII’s Palæ og året efter lavede han udstillingen Kvinder til salg på Arbejdermuseet i København, hvor han tematiserede trafficking-problemet i Danmark.

John Kørners værker er repræsenteret i mange private og offentlige samlinger, blandt andet Tate Gallery i London, Statens Museum for Kunst i København, ARKEN i Ishøj, ARoS i Århus, HEART i Herning, Moderna Museet i Stockholm, Rubell Family Collection i Miami og Saatchi Collection i London, for at nævne nogle få.

www.johnkorner.com

OM BILLEDET

John Kørner: Untitled 2020. Acrylfarve-gouache på Arches akvarelpapir 102 x 66 cm. © John Kørner, Galleri Bo Bjerggaard.

Billedet indgik udstillingen Crazy Watermelon Shipping i Galleri Bo Bjerggaard hvorom Studio Kørner skriver: ”Det er en udstilling, der kredser om og opholder sig ved spørgsmålet om forbrug og varer i bevægelse. Vi kunne også kalde det for en undersøgelse af det globale marked og hvordan vi oplever, ser og sanser det i hverdagen f.eks. når vi står i et supermarked og skal tage stilling til, hvilke varer vi lægger i indkøbskurven.”